Naar inhoud springen

Handelingen van de Apostelen: verschil tussen versies

k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Labels: Link naar doorverwijspagina Visuele tekstverwerker
Regel 1:
Het boek '''Handelingen van de Apostelen''', kortweg ''Handelingen'', is een boek in het [[Bijbel]]. In het Nieuwe Testament volgt het op de evangeliën. Het bijbelboekBijbelboek is, evenals het evangelie naar Lukas, door [[Lukas]] geschreven en aan dezelfde [[Theofilus|Théofilus]] opgedragen. Het telt 28 hoofdstukken.
 
De benaming "De handelingen van de apostelen" geeft niet geheel juist de inhoud van dit boek weer. Want de twaalf apostelen worden alleen in de eerste hoofdstukken genoemd en na hoofdstuk 15 wordt van hen geen melding meer gemaakt. Het is vooral het werk van de apostel Paulus en zijn medearbeiders dat beschreven wordt. Aangezien al deze personen zich door de [[Heilige Geest]] lieten gebruiken, zou men beter kunnen spreken van "'''De Handelingen van de Heilige Geest'''". De naam "Geest" of "Heilige Geest" komt dan ook meer dan 50 keer in dit boek voor. Uit de brieven van Paulus blijkt, dat Lukas niet alles heeft vermeld wat in het leven van deze grote dienstknecht van de Heer heeft plaatsgevonden, en in zekere zin gaan de "Handelingen van de Heilige Geest" tot op heden door en hebben zich uitgebreid over de gehele aarde.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.