Naar inhoud springen

Daniël 3: verschil tussen versies

1.529 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website Geavanceerde mobiele bewerking
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 38:
 
'''In het midden van de oven.''' Zie ook vzn. 21, 23, 25, 26.
 
== 17 ==
<onlyinclude><sup>17</sup> Zal het zo zijn, onze God, Dien wij eren, is machtig ons te verlossen uit den oven des brandenden vuurs, en Hij zal [ons] uit uw hand, o koning! verlossen. </onlyinclude>(SV)
<blockquote>''Jes 43:1 Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. Jes 43:2  Wanneer gij zult gaan door het water, Ik zal bij u zijn, en door de rivieren, zij zullen u niet overstromen; wanneer gij door het vuur zult gaan, zult gij niet verbranden, en de vlam zal u niet aansteken.'' (SV)</blockquote><blockquote>''1Jo 2:14  Ik heb u geschreven, vaders, omdat u Hem kent die van het begin af is. Ik heb u geschreven, jongelingen, omdat u sterk bent en het woord van God in u blijft en u de boze overwonnen hebt.'' (Telos)</blockquote><blockquote>''1Jo 5:4  Want al wat uit God geboren is, overwint de wereld; en dit is de overwinning die de wereld overwonnen heeft: ons geloof.'' (Telos)</blockquote>
 
== 19 ==
Regel 53 ⟶ 57:
== 25 ==
<onlyinclude><sup>25</sup> Hij antwoordde en zeide: Ziet, ik zie vier mannen, los wandelende in het midden des vuurs, en er is geen verderf aan hen; en de gedaante des vierden is gelijk een zoon der goden. </onlyinclude>(SV)
'''Een zoon der goden.''' Kennelijk had deze persoon een lichtende gedaante en/of een gedaante die hoger was dan de drie Joodse mannen.
 
== 27 ==
Regel 66 ⟶ 70:
 
'''Zijn engel gezonden.''' Iemand "gelijk een godenzoon" (25), aldus de koning. Wie is deze engel? De aartsengel [[Michaël]]? De Engel van Jahweh, d.i. de Zoon van God?
 
== 29 ==
<onlyinclude><sup>29</sup> Daarom wordt van mij een bevel gegeven, dat alle volk, natie en tong, die lastering spreekt tegen de God van Sadrach, Mesach en Abed-nego, in stukken gehouwen wordt, en zijn huis tot een drekhoop gesteld wordt; want er is geen ander God, Die zó verlossen kan. </onlyinclude>(CP<ref name=":0" />)
'''Er is geen ander God, Die zó verlossen kan.''' Vgl. vs. 26, waarin de koning erkent dat de God van de Israëlitische mannen "de allerhoogste God" is.
 
== 30 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.