Naar inhoud springen

Daniël 4: verschil tussen versies

182 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 78:
== 27 ==
<onlyinclude><sup>27</sup> Daarom, o koning! laat mijn raad u behagen, en breek uw zonden af door gerechtigheid, en uw ongerechtigheden door genade te bewijzen aan de ellendigen, of er verlenging van uw vrede mocht wezen. </onlyinclude>(SV)
'''Breek uw zonden af door gerechtigheden.''' Oproep tot bekering. <blockquote>''Hnd 3:19  Hebt dan berouw en bekeert u, opdat uw zonden worden uitgewist, opdat de tijden van verkwikking komen van het aangezicht van de Heer'' (Telos) </blockquote><blockquote>''Efe 4:28  Laat hij die een dief was, niet meer stelen, maar veeleer arbeiden en met zijn eigen handen het goede werken, opdat hij kan meedelen aan hem die gebrek heeft.'' (Telos)</blockquote>'''Verlenging van uw vrede.''' Zie de vredewens van deze koning in vs. 1: "uw vrede worde vermenigvuldigd!". Mogelijk heeft de koning Daniëls oproep opgevolgd, daar hij nog 12 maanden (vs. 29) in welstand heeft geleefd, tot zijn val in hoogmoed, en na de val en periode van krankzinnigheid, in zijn koninklijke positie hersteld is geworden. Mogelijk is echter ook dat hij Daniëls raad niet opgevolgd heeft, en dat de 12 maanden getuigen van Gods lankmoedigheid en dat de erkenning van Gods heerschappij en de verheerlijking van Zijn naam de reden is geweest om deze koning in zijn koninklijke positie te herstellen.
 
== 29 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.