Naar inhoud springen

Daniël 5: verschil tussen versies

1.057 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
Regel 3:
== Samenvatting ==
De maaltijd, het wonderschrift en de val van koning Belsazar.
 
== 1 ==
<onlyinclude><sup>1</sup> De koning Belsazar maakte een groten maaltijd voor zijn duizend geweldigen, en hij dronk wijn voor die duizend. </onlyinclude>(SV)
Deze maaltijd zou de laatste vorstelijke feestmaaltijd vóór de ondergang van Babel zijn.
 
== 2 ==
<onlyinclude><sup>2</sup> Als Belsazar den wijn geproefd had, zeide hij, dat men de gouden en zilveren vaten voorbrengen zou, die zijn vader Nebukadnezar uit den tempel, die te Jeruzalem geweest was, weggevoerd had; opdat de koning en zijn geweldigen, zijn vrouwen en zijn bijwijven uit dezelve dronken. </onlyinclude>(SV)
Ze gaan de vaten van Gods tempel voor hun drinkgelag misbruiken, ontheiligen. <blockquote>''Spr 20:1 De wijn is een spotter, de sterke drank is woelachtig; al wie daarin dwaalt, zal niet wijs zijn.'' (SV)</blockquote>
 
== 5 ==
Regel 49 ⟶ 57:
 
'''Derde heerser.''' Zie vs. 16.
 
== Bron ==
Roger Liebi, Das Buch Daniel, [https://rogerliebi.ch/wp-content/uploads/material/RL-R453.03-2013-12-07-Dan_-Skript-Auslegung-Gruendliches-Studium-Daniel---Folge-3-K4-6-.pdf hoofstukken 4 t/m 6] (2013). Transscript van een toespraak.
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.