Naar inhoud springen

Beeld van het Beest: verschil tussen versies

655 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 2:
 
== Begiftiging met geest ==
Een opzienbarende gebeurtenis zal het zijn, wanneer de valse profeet aan het beeld ''adem'' of ''geest'' geeft. Het Griekse woord in de grondtekst kan beide betekenen: <blockquote>''Openbaring 13:15 En het werd hem gegeven aan het beeld van het beest adem te geven, opdat het beeld van het beest ook zou spreken en maken dat allen die het beeld van het beest niet aanbaden, gedood zouden worden. (Telos)''</blockquote>Dit<blockquote>''Opb zal13:15  hetEn eerstehem (enwerd laatste)[macht] beeldgegeven inom deeen geschiedenisgeest vante degeven mensheidaan zijn,het datbeeld geestvan ontvangt.het Immersbeest, alleopdat vroegerehet beeldenbeeld van warenhet zonderbeest geest.zelfs <blockquote>''Jerzou 51:17  Verstomd staat ieder mensspreken, zonderen kennis;zou beschaamdmaken staatdat iedereallen goudsmid omdie het beeld, wantvan leugenhet isbeest zijnniet gietselzouden aanbidden, engedood er is geen geestzouden in hen;worden.'' (NBG'51HSV)</blockquote>GodVermoedelijk schiepgeeft de'geest' mensbeter naarweer zijnwat het beeld krijgt. Hij formeerdekrijgt deeen eersteverstandelijk mensvermogen uitdat deeerdere aardeproducten, endie bliesuitgerust Zijnzijn ademmet in[[kunstmatige hemintelligentie]], waardoor de mens een levende ziel werdovertreft. Nu,Deze induiding de eindtijd, schept de méns een beeld en verleent hetvan 'geest.' Dedringt menszich heeftaan geschapenons naarop, zijnwanneer beeld!wij Dezien mensop heeft,de naarhuidige hetontwikkeling schijnt,en eentoepassing goddelijkvan vermogenkunstmatige gekregenintelligentie.
 
Dit beeld zal het eerste beeld in de geschiedenis van de mensheid zijn, dat geest ontvangt. Immers, alle vroegere beelden waren zonder geest. <blockquote>''Jer 51:17  Verstomd staat ieder mens, zonder kennis; beschaamd staat iedere goudsmid om het beeld, want leugen is zijn gietsel, en er is geen geest in hen;'' (NBG'51)</blockquote>God schiep de mens naar zijn beeld. Hij formeerde de eerste mens uit de aarde en blies Zijn adem in hem, waardoor de mens een levende ziel werd. Nu, in de eindtijd, schept de méns een beeld en verleent het geest. De mens heeft geschapen naar zijn beeld! De mens heeft, naar het schijnt, een goddelijk vermogen gekregen. Er staat echter "hem (= de valse profeet) werd gegeven" (vs. 15). Het vermogen kwam niet uit hemzelf. De mens blijft afhankelijk van een hogere macht. [[Bestand:Beeld van het beest - Clarence Larkin.jpg|miniatuur|700x700px|Tekening door Clarence Larkin, 1919. De tekenaar legt een verband met de vuuroven van Dan. 3, waarin de drie vrienden van Daniël geworpen werden, omdat zij weigerden het beeld van Nebukadnezar te aanbidden. ]]
 
== Aanbidding van het beeld ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.