Naar inhoud springen

Daniël (boek): verschil tussen versies

107 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 78:
 
== Praktische betekenis ==
[[Bestand:Daniël in de leeuwenkuil - Alan Wright - Vernon Stokes.jpg|miniatuur|507x507px425x425px|Daniël in de leeuwenkuil]]
Het boek Daniël is zeer bemoedigend voor onderdrukte Christenenchristenen. Ze kunnen lessen leren uit de houding van Daniël en zijn vrienden onder zeer moeilijke omstandigheden in een vijandige omgeving. God voert de opperste heerschappij en stelt koningen aan en zet ze af. Hij openbaart verborgenheden en Hij verlost zijn knechten. Tevens wordt sterk benadrukt hoe God hoogmoed haat en de hoogmoedige ten val brengt. Het boek legt nadruk op Gods trouwe zorg voor de zijnen, ook als hen dat mogelijk alles kost.
 
De visioenen over de toekomst laten zien dat de hele toekomst van Israël en de wereld in Gods handen rust, en dat Hij uiteindelijk zijnZijn koninkrijk zal oprichten. Dat God het aan Daniël heeft geopenbaard laat zien dat Gods plan onweerlegbaarzal onstuitbaar ten uitvoer gebracht zal worden.
 
== Commentaar ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.