Naar inhoud springen

Abel: verschil tussen versies

117 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 5:
 
Abel was de tweede zoon van Adam en Eva en de jongere broer van [[Kaïn]].
{{Adam nageslacht}}[[Bestand:The Story of Cain and Abel (Bible Card).jpg|links|miniatuur|412x412px521x521px|Abel brengt een offer, terwijl Kaïn met gebalde vuisten toekijkt. ]]
Abel had geloof (Hebr. 11:4) en zijn werken waren rechtvaardig (1 Joh. 3:12).
 
Regel 15:
<br /></blockquote>
 
'''Profeet?''' De Heer Jezus schijnt hem als een profeet - iemand die Gods woorden doorgeeft - aan te wijzen. <blockquote>''Lu 11:49  Daarom ook heeft de wijsheid van God gezegd: Ik zal tot hen profeten en apostelen zenden, en van hen zullen zij er doden en vervolgen;  Lu 11:50  opdat van dit geslacht geëist wordt het bloed van alle profeten, dat vergoten is van de grondlegging van de wereld af, Lu 11:51  van het bloed van Abel af tot het bloed van Zacharia, die omkwam tussen het altaar en het huis; ja, zeg Ik u, het zal worden geëist van dit geslacht.'' (Telos) </blockquote>Matth. 23:34-35 (boven aangehaald) doet echter vermoeden dat het bloed van de profeten en dat van Abel het bloed is van ''rechtvaardigen''. Niet elke rechtvaardige is een profeet.
[[Bestand:Kaïn doodt Abel - Jan van 't Hoff.jpg|miniatuur|469x469px|Schilderij door Jan van 't Hoff (GospelImages.nl).]]
Matth. 23:34-35 (boven aangehaald) doet echter vermoeden dat het bloed van de profeten en dat van Abel het bloed is van ''rechtvaardigen''. Niet elke rechtvaardige is een profeet.
 
'''Zijn dood.''' Abel is de eerste mens die gedood, vermoord werd. Hij werd echter gedood door zijn broer Kaïn. Het vergoten bloed van Abel riep tot God.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.