Naar inhoud springen

Jeremia 23: verschil tussen versies

528 bytes toegevoegd ,  11 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
{{Jeremia commentaar}}
 
== Samenvatting ==
1-8 Profetie tegen de kwade herders, met belofte van vergadering en herstelling van de kudde Gods, het volk Israël, door een rechtvaardige Spruit van David. 9-31 Breedvoerige profetie tegen de valse profeten en dromers, met getrouwe waarschuwingen en zware bedreigingen. 33-40 Tegen hen die met Jeremia en Gods boodschap de spot dreven.
 
== 6 ==
Jer 23:6  In Zijn dagen zal Juda verlost worden, en Israël zeker wonen; en dit zal Zijn naam zijn, waarmee men Hem zal noemen: Jahweh , onze gerechtigheid. (CP<ref>Hertaling of vertaling door Christipedia, uitgaande van de Statenvertaling. </ref>)
'''Jahweh, onze gerechtigheid.''' Door Jezus Christus, onze Heiland. <blockquote>''1Co 1:30  Uit Hem toch bent u in Christus Jezus, die ons geworden is: wijsheid van Godswege, gerechtigheid, heiliging en verlossing;'' (Telos)</blockquote>
 
== Bron ==
''Bijbel''. Amsterdam: Nederlandsch Bijbelgenootschap, Amsterdam, 1923. Tekst van de samenvatting van Jeremia 23 is onder wijziging verwerkt op 26 mei 2023
 
== Voetnoot ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.