Naar inhoud springen

Pretribulationisme: verschil tussen versies

802 bytes toegevoegd ,  10 maanden geleden
k
Regel 26:
=== Dag onbekend, uur onvermoed ===
Onbekend is op welke dag of op welke uur de Heer Jezus komt om de zijnen tot Zich te nemen.<blockquote>''Mt 24:42 Waakt dan, want <u>u weet niet op welke dag uw Heer komt</u>. Mt 24:43 Weet echter dit, dat als de heer des huizes had geweten in welke nachtwaak de dief kwam, hij zou hebben gewaakt en niet hebben toegelaten dat in zijn huis werd ingebroken. Mt 24:44 Daarom weest ook u gereed, want <u>op een uur dat u het niet vermoedt</u>, komt de Zoon des mensen. (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Lu 12:39  Weet echter dit, dat als de heer des huizes had geweten op welk uur de dief kwam, hij zou hebben gewaakt en niet zou hebben toegelaten dat in zijn huis werd ingebroken. Lu 12:40  Weest ook u gereed, want <u>op een uur dat u het niet vermoedt</u>, komt de Zoon des mensen.'' (Telos)</blockquote>Daarentegen is het duidelijk wanneer, na welke gebeurtenissen, de Heer verschijnt in de wereld. <blockquote>''Mt 24:29  Terstond nu na de verdrukking van die dagen zal de zon verduisterd worden en de maan zal haar schijnsel niet geven, en de sterren zullen van de hemel vallen en de krachten van de hemelen zullen wankelen. Mt 24:30  En <u>dan zal het teken van de Zoon des mensen verschijnen in de hemel; en dan zullen alle stammen van het land weeklagen en zij zullen de Zoon des mensen zien komen op de wolken van de hemel met kracht en grote heerlijkheid.</u>'' (Telos)</blockquote>
 
=== Mogelijk elk ogenblik ===
De opname van de gemeente kan, zo lijkt het in het licht van het Nieuwe Testament, op elk moment gebeuren. Er is niet een bepaald teken dat eraan vooraf moet gaan en waarop wij kunnen wachten.<ref>''[https://www.youtube.com/watch?v=Pf1YGONillU The Imminent Return of Christ | Marking the End Times with Dr. Mark Hitchcock]''. Youtube.com: Mark Hitchcock. Duur: 13 min. 3 sec. Mark Hitchcock maakt op grond van de Schrift aannemelijk dat de opname 'imminent' is, d.w.z. elk ogenblik kan geschieden, zonder een noodzakelijk voorafgaand teken dat we in de wereld kunnen opmerken.</ref> Alleen het pretribulationisme, dat zegt dat de opname elk ogenblik kan gebeuren, past goed bij de Schriftgegevens die suggereren dat de komst van de Heer voor ons elk moment kan gebeuren.
 
=== Bewaring vóór het uur van de verzoeking ===
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.