Naar inhoud springen

Pretribulationisme: verschil tussen versies

1.236 bytes toegevoegd ,  9 maanden geleden
k
Regel 87:
 
Zie [[Oud-Israëlitische verloving en bruiloft|Oud-Israëlitische bruiloft en huwelijk]].
 
=== Twee (weder)komsten ===
Van de tijdrekenkundige standpunten ten aanzien van de opname in verband met de laatste jaarweek van Daniël huldigt het pretribulationisme, met het midtribulationisme en het prewrath-standpunt, dat er twee (weder)komsten zijn, één om de gemeente weg te halen en te bewaren voor onheil, en later één om in de wereld te verschijnen, Israël te redden en Zijn koninkrijk te vestigen.
 
De Joden hadden in de tijd van Jezus een probleem om de teksten over de komst van een glorie- en heilrijke Messias en de teksten (minder in getal dan die andere) over een lijdende Messias te harmoniseren. Zij verwierpen de 'Twee komsten'-verklaring. Maar nu weten wij dat er wel twee komsten zijn, gescheiden door een lange tijd. Evenzo harmoniseert ook de leer van twee (weder)komsten, een voor de Nieuwtestamentische gemeente en een voor Israël, gescheiden door een korte tijd, de Schriftgegevens beter dan alles in één komst te verenigen.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=WflSBACXZXI Lee Brainard: The Teaching of Two Comings of the Lord.] Youtube.com: UpTime Community Church, 19 juli 2023. Duur: 17 min. Lee Brainard voert argumenten voor het pretribulationisme, dat twee (weder)komsten onderscheidt.</ref>
 
=== Oudtestamentische typen ===
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.