Naar inhoud springen

Bekering: verschil tussen versies

569 bytes toegevoegd ,  8 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 115:
== Bekering van een gelovige ==
Soms moet een gelovige zich bekeren van bepaald gedrag of nalatigheid. <blockquote>''2Co 7:8 Want al heb ik u ook door mijn brief bedroefd, ik heb er geen spijt van; al heb ik er spijt van gehad, want ik zie dat die brief, al is het voor een tijd, u bedroefd heeft. 2Co 7:9 Nu verblijd ik mij, niet omdat u bedroefd bent geworden, maar <u>omdat u bedroefd bent geworden tot bekering toe</u>; want u bent bedroefd geworden in overeenstemming met God, opdat u in niets schade van ons lijdt. 2Co 7:10 Want de droefheid in overeenstemming met God bewerkt een onberouwelijke bekering tot behoudenis; maar de droefheid van de wereld bewerkt de dood. 2Co 7:11 Want zie, juist doordat u bedroefd bent geworden in overeenstemming met God, wat een bereidwilligheid heeft het bij u bewerkt, ja zelfs verontschuldiging, zelfs verontwaardiging, zelfs vrees, zelfs vurig verlangen, zelfs ijver, ... (TELOS)''</blockquote>Simon de tovenaar, die tot geloof was gekomen (Hand. 8:13), moest zich nog van een boosheid bekeren:<blockquote>''Hnd 8:22 Bekeer u dan van deze boosheid van u en bid de Heer, of deze toeleg van uw hart u vergeven mag worden; (TELOS)''</blockquote>In zijn beoordeling van zeven gemeenten in Opb. 2 en 3 zegt de Heer Jezus vier maal 'bekeer u' (Opb. 2:5, 16; 3:7, 19).
 
De bekering van een gelovige van iets is een ''terugkomen van iets tot God'', een ''terugkeren van een verkeerde weg tot'' ''Hem''. <blockquote>''Eze 14:6  Daarom moet ge tot het huis van Israël zeggen: Zo spreekt Jahweh, de Heer! Bekeert u, komt terug van al uw schandgoden, wendt uw gelaat af van al uw gruwelen.'' (Canis) </blockquote>Dit vers in de Statenvertaling:<blockquote>''Eze 14:6  Daarom zeg tot het huis Israëls: Alzo zegt de Heere HEERE: Bekeert u, en keert u af van uw drekgoden, en keert uw aangezichten af van al uw gruwelen.'' (SV)</blockquote>
 
== Lijdelijkheid ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.