Naar inhoud springen

Vrouw: verschil tussen versies

181 bytes toegevoegd ,  7 maanden geleden
k
Regel 34:
Bron: ''Radio Nederland Wereldomroep'', 27 januari 2009.
|}
Nemen wij 'dia' in de betekenis van 'door middel van' of 'in de weg van' (HSV), dan kan de betekenis van het vers als volgt worden opgehelderd. De vrouw zal door middel van het baren van kinderen zalig worden, voorzovervoor zover haar heil komt uit de kinderen die zij gebaard heeft, uit dat ene Kind. "... de behoudenis is uit de Joden", zegt Joh. 4:22. De Behouder is echter één Jood, Jezus Christus. We kunnen ook zeggen: het heil is uit de vrouwen, is geboren uit de vrouw (in collectieve zin), inzonderheid uit één Joodse vrouw, de maagd Maria. De heilbrengende Zoon des mensen is uit een vrouw, zonder toedoen van een man, geboren. Barend heeft de vrouw (vrouw in collectieve zin) de Heiland ter wereld gebracht. Haar baren van kinderen heeft voor de barende vrouw (in collectieve zin) het middel (de middelaar) tot behoudenis voorgebracht. In dit opzicht is het baren zelf een middel tot behoudenis geworden. 
 
== De ideale vrouw in de Bijbel ==
Regel 79:
 
== Vrouw en arbeid ==
[[Bestand:William Henry Margetson - The lady of the house.jpg|miniatuur|''The lady of the house.'' Schilderij van de Engelse kunstschilder William Henry Margetson (1861–1940).]]
In de wereld verwijst 'werkende vrouw' naar vrouwen die een betaald beroep uitoefenen. Een huisvrouw is echter, als zij huiselijke arbeid verricht, even goed een werkende vrouw.
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.