Naar inhoud springen

Bijbel: verschil tussen versies

14 bytes verwijderd ,  7 maanden geleden
k
Regel 261:
"Die Heilige Geest heeft eens een mij van nabij bekend hooggeleerde theoloog, die bij de lezing der Heilige Schrift wel vierhonderd tegenstrijdigheden aantekende, in korte tijd, op een enkele na, die hem toen nog niet duidelijk werd, alle verschillen als schijnverschillen doen kennen. (...) Die Heilige Geest doet vaak, wat de geleerden als contradictie of verkeerd aanwijzen, aan de godvruchtige ziel kennen als vol van Goddelijke overeenstemming, vol van de heerlijkste harmonie." schreef schrijver en uitgever J.N. Voorhoeve (1907)<ref>J.N. Voorhoeve, ''Onvereffenbare tegenstrijdigheden des Bijbels?'' ('s-Gravenhage: J.N. Voorhoeve, 2e druk, 1907), blz. 9-10. De spelling van het citaat is gemoderniseerd door Christipedia.</ref>.
 
Sommige uitwendige tegenstrijdigheden, die met onze ervaring schijnen te strijden, worden vereffendevereffend door nieuwe wetenschappelijke inzichten of ontdekkingen.
 
== Schriftkritiek ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.