Naar inhoud springen

Handelingen 4: verschil tussen versies

244 bytes toegevoegd ,  8 maanden geleden
k
Regel 103:
== 33 ==
<onlyinclude><sup>33</sup> En met grote kracht gaven de apostelen getuigenis van de opstanding van de Heer Jezus; en er was grote genade over hen allen. </onlyinclude>(Telos)
'''Grote kracht .. grote genade.''' De Heer deed grote dingen, ook aan de discipelen. <blockquote>''Hnd 1:8  Maar u zult kracht ontvangen wanneer de Heilige Geest over u komt, en u zult mijn getuigen zijn, zowel in Jeruzalem als in heel Judea en Samaria en tot aan het einde van de aarde.'' (Telos) </blockquote>'''Grote genade.''' Genade schonk Hij, onze Heer, om te handelen en te spreken. Vergelijk: <blockquote>''1Co 15:10  Maar door de genade van God ben ik wat ik ben; en zijn genade aan mij is niet vergeefs geweest, maar ik heb overvloediger gearbeid dan zij allen; maar niet ik, maar de genade van God met mij.'' (Telos)</blockquote>'''Hen allen.''' zie ook vs. 31: "zij werden allen werden vervuld met de Heilige Geest".
 
== 34 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.