Naar inhoud springen

Cyprus: verschil tussen versies

443 bytes toegevoegd ,  7 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
'''Cyprus''' is een groot eiland in de Middellandse Zee, tegenover de kusten van Syrië en Cilicië. "Cyprus" is ook de naam van een welriekende struik of boom.[[Bestand:Paulus eerste zendingsreis-Access Foundation.jpg|miniatuur|1024x1024px]]
 
HetEen gezelschapbewoner van de apostel Paulus kwam op het eiland tijdensheet zijn'Cypriër' eersteof zendingsreis'Cyprioot'.
 
<blockquote>''Hnd 13:4 Zij dan, uitgezonden door de Heilige Geest, kwamen in Seleucie en voeren vandaar af naar Cyprus. Hnd 13:5 En toen zij in Salamis kwamen, verkondigden zij het woord van God in de synagogen van de Joden; zij nu hadden ook Johannes als dienaar. Hnd 13:6 Toen zij nu het hele eiland waren doorgegaan tot Pafos toe, vonden zij een man, een tovenaar, een valse profeet, een Jood wiens naam Barjezus was; (TELOS)''</blockquote>Van Pafos voeren zij af.<blockquote>''Hnd 13:13 Het gezelschap van Paulus nu voer af van Pafos en kwam in Perge in Pamfylie; ... (TELOS)''</blockquote>Het noorden van Cyprus wordt sinds 1974 door Turkije illegaal bezet. Turkije weigert (anno 2010) de relaties met het Griekse deel te normaliseren en blokkeert elke toenadering van de Griekse en Turkse gemeenschappen op Cyprus. 
"Cyprus" is ook de naam van een welriekende struik of boom.[[Bestand:Paulus eerste zendingsreis-Access Foundation.jpg|miniatuur|1024x1024px|geen]]
 
Het gezelschap van de apostel Paulus kwam op het eiland tijdens zijn [[Eerste zendingsreis van Paulus|eerste zendingsreis]].
<blockquote>''Hnd 13:4 Zij dan, uitgezonden door de Heilige Geest, kwamen in SeleucieSeleucië en voeren vandaar af naar Cyprus. Hnd 13:5 En toen zij in Salamis kwamen, verkondigden zij het woord van God in de synagogen van de Joden; zij nu hadden ook Johannes als dienaar. Hnd 13:6 Toen zij nu het hele eiland waren doorgegaan tot Pafos toe, vonden zij een man, een tovenaar, een valse profeet, een Jood wiens naam Barjezus was; (TELOS)''</blockquote>Van Pafos voeren zij af.<blockquote>''Hnd 13:13 Het gezelschap van Paulus nu voer af van Pafos en kwam in Perge in Pamfylie; ... (TELOS)''</blockquote>HetEen noorden'vroege' discipel van Cyprusde wordtHeer sindswas 1974de doorCypriër TurkijeMnason. illegaalBij bezethem zou de apostel Paulus worden gehuisvest. Turkije<blockquote>''16  weigertEn (annoook 2010)gingen er van de relatiesdiscipelen uit Caesarea met hetons Grieksemee deelen tebrachten normaliserenons enbij blokkeerteen elkezekere toenaderingMnason, vaneen deCypriër, Griekseeen envroege Turksediscipel, gemeenschappenbij opwie Cypruswij zouden worden gehuisvest. '' (Telos)</blockquote>
 
== Tegenwoordig ==
Het noorden van Cyprus wordt sinds 1974 door Turkije illegaal bezet. Turkije weigert (anno 2010) de relaties met het Griekse deel te normaliseren en blokkeert elke toenadering van de Griekse en Turkse gemeenschappen op Cyprus. 
 
== Bron ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.