Naar inhoud springen

Kennis: verschil tussen versies

32 bytes toegevoegd ,  6 maanden geleden
k
 
Regel 17:
 
== Belangrijkste kennis ==
De kennis betreffende God en de godsdienst door Christus ingesteld, is de belangrijkste kennis, de noodzakelijkste wetenschap voor de mens. Boven ieder andere wetenschap is die kennis noodzakelijk. De kennis van andere zaken staat daar ver beneden. Wat deonze Zaligmaker tot [[Martha]], de zus van [[Lazarus van Bethanië|Lazarus]], sprak, is ook hier toepasselijk: "Martha, Martha, je bent bekommerd om vele zaken en slechts één is nodig!"
 
Wie die kennis mist, wie ze in te geringe mate bezit, zal in gebreke blijven om God de verschuldigde eer te geven, zal licht vallen bij verleiding, zal zich gemakkelijk laten gebruiken ter bestrijding van het goede, ter bevordering van ondeugd.<blockquote>''Hos 4:6  Mijn volk gaat te gronde door het gebrek aan kennis....'' (NBG51)</blockquote>Met de kennis omtrent God en Zijn wil toegerust, zal de mens in staat zijn de middelen aan te wenden om te beantwoorden aan zijn bestemming, hij zal zich kunnen volmaken en heiligen, hij zal weten wat vereist wordt om eeuwig gelukkig te zijn in Gods rijk.<blockquote>''Efe 5:17  Weest daarom niet onverstandig, maar tracht te verstaan, wat de wil des Heren is.'' (NBG51)</blockquote>Wie die kennis, opgenomen in de christelijke leer, als de meest noodzakelijke wetenschap beschouwt en beoefent, verkiest met Maria het goede, voorname deel.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.