Naar inhoud springen

Boaz: verschil tussen versies

16 bytes toegevoegd ,  5 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 6:
 
Boaz was een zoon van Salmon uit de stam van Juda en de Kanaänitische ex-prostitué [[Rachab]], die door het volk van Israël was aangenomen omdat zij Israëlitische verspieders had beschermd. Boaz was een rijk man geworden en te Bethlehem woonachtig. Hij was uit het geslacht van [[Elimelech]], de man van [[Naomi]]. Hij was dus ook een bloedverwant van Elimelechs zoon [[Machlon]], die de eerste man van de Moabitische vrouw Ruth werd.<blockquote>''Ru 2:1 Nu had Naomi een bloedverwant van de kant van haar man, een zeer vermogend man, uit het geslacht van Elimelech, en zijn naam was Boaz. (HSV)''</blockquote>Hij werd de losser van [[Ruth (persoon)|Ruth]]. Zij was de weduwe van [[Machlon]] en de schoondochter van Naomi. Zij was met schoonmoeder meegegaan naar Bethlehem-Juda. Daar ontmoette zij Boaz, die haar tot vrouw nam.
[[Bestand:Boaz de losser - Jan van 't Hoff.jpg|geen|miniatuur|617x617px|Boaz de losser, zie Ruth 4:7-8. Schilderij door Jan van 't Hoff (GospelImages.nl)]]
Door zijn huwelijk met Ruth werd Boaz de overgrootvader van David. [[Obed]] immers, de zoon van Boaz en Ruth, was de vader van Isaï, en de grootvader dus van David.
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.