Naar inhoud springen

Huwelijk: verschil tussen versies

2.144 bytes toegevoegd ,  4 maanden geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 83:
 
''Zie [[Veelwijverij]] voor het hoofdartikel over dit onderwerp.''
 
== Trouw ==
Bij het aangaan van een huwelijk beloven man en vrouw elkaar trouw te zijn. Trouw in voor- en tegenspoed, trouw onder de wisselvalligheden van het leven en van gevoelens, trouw tegenover verleidingen tot ontrouw. <blockquote>''Spr 7:4  Zeg tot de wijsheid: Gij zijt mijn zuster; en heet het verstand uw bloedvriend; Spr 7:4  Zeg tegen de wijsheid: Jij bent mijn zuster, en noem het inzicht [je] bloedverwant, Spr 7:5  opdat zij je bewaren voor de vreemde vrouw, voor de onbekende die [jou] met haar woorden vleit.'' (HSV)</blockquote>
Mijn vrouw lag naast me te slapen... en opeens kreeg ik een Facebook-melding en een vrouw vroeg me haar toe te voegen. Dus ik heb haar toegevoegd. Ik accepteerde het vriendschapsverzoek en stuurde een bericht met de vraag: "Kennen wij elkaar?"
Ze antwoordde: "Ik hoorde dat je getrouwd bent, maar ik hou nog steeds van je." 😧
Ze was een vriendin uit het verleden. Op de foto zag ze er heel mooi uit.
Ik sloot de chat af en keek naar mijn vrouw, ze lag heerlijk te slapen na haar vermoeiende werkdag. Toen ik naar haar keek, dacht ik eraan dat ze zich zo veilig voelt dat ze zo comfortabel bij mij in een compleet nieuw huis kan slapen. Ze is ver verwijderd van het huis van haar ouders, waar ze 24 uur lang omringd door haar familie doorbracht. Als ze van streek of verdrietig was, was haar moeder er, zodat ze op haar schoot kon huilen. Haar zus of broer vertelde grappen en maakte haar aan het lachen. Haar vader kwam thuis en bracht haar alles wat ze lekker vond, en toch stelde ze zoveel vertrouwen in mij.
Al deze gedachten kwamen in me op, dus pakte ik de telefoon en drukte op "BLOKKEREN". Ik draaide me naar haar toe en ging naast haar slapen.
Ik ben een man, geen kind. Ik heb gezworen haar trouw te blijven en dat zal ook zo zijn. Ik zal voor altijd vechten om een man te zijn die zijn vrouw niet bedriegt en een gezin uit elkaar scheurt... <ref>Bron: Facebook.com, account You can cook, [https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0xd7Yc3gd8CSQZ2gT1biJbauLxEaD9gfGq9P5Hh2iufDvDf2Whtqxon6qSFiBpMC4l&id=61553242550321 bericht van 27 nov. 2023]. </ref>
 
== Huiselijk geweld ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.