Naar inhoud springen

2 Thessalonicenzen/Hoofdstuk 2: verschil tussen versies

1.066 bytes toegevoegd ,  3 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 116:
 
Over het verband van de mens der zonde, met andere hoofdfiguren uit de eindtijd, zie verderop de paragraaf ''Mens der zonde''.
 
Volgens een andere duiding<ref name=":7">Mening van Lee Brainard in: [https://www.youtube.com/watch?v=rf7tkvN2z7E&t=22m20s Apostasy vs The "Falling Away," and the Man of Sin | Lee Brainard]. Youtube.com: The Week in Bible Prophecy, 21 dec. 2024. Vanaf 22 min 20 sec. </ref> van 'de zoon van het verderf' is deze mens afkomstig uit de afgrond, de hel. Hij is dezelfde als het Beest. Hij sterft als gevolg van een aanslag, wordt weer levend, maar in zijn lichaam komt een andere ziel, namelijk van een oude Romeinse keizer, die uit de hel komt. De eerste ziel van het Beest belandt in de hel. Hiertegen kan men inbrengen: 1. dat de Schrift geen grond voor deze speculatieve gedachte geeft; 2. 'van het verderf' verwijst niet naar de herkomst, maar naar de toekomst, de bestemming van deze mens; 3. de hel is nog leeg.
 
=== Meer informatie ===
Regel 293 ⟶ 295:
 
=== Identiteit ===
Wie is deze Mens der zonde. Wordt hij elders in de Schrift genoemd? Volgens velen is hij de [[Antichrist]]<ref name=":5" />. Volgens sommigen is hij dezelfde als het Beest uit de zee, die met de Antichrist wordt vereenzelvigd. Volgens anderen<ref name=":7" />G.H. Kramer,Een ''Degrond verschijningom vanhem Zijnde komst;Antichrist Bijbelstudieste overnoemen deis Tweededat Briefhij "zich verzet en zich verheft tegen al wat God heet of een voorwerp van Paulusverering aanis, zodat hij in de Thessalonikers''tempel (Vaassen:van Medema,God 1992),gaat blzzitten en zichzelf vertoont dat hij God is." 72,(vs. 854).
 
Volgens anderen<ref>G.H. Kramer, ''De verschijning van Zijn komst; Bijbelstudies over de Tweede Brief van Paulus aan de Thessalonikers'' (Vaassen: Medema, 1992), blz. 72, 85.
 
W.J. Ouweneel, ''De openbaring van Jezus Christus; bijbelstudies over het boek Openbaring.'' Deel 2: hoofdstuk 8 -22 (Vaassen: Medema, 1990), blz. 95.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.