Naar inhoud springen

Heber: verschil tussen versies

735 bytes toegevoegd ,  2 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
'''Heber''' ('het gebied aan de andere zijde') is in de Bijbel de eigennaam van verschillende mannen en ook een zelfstandig naamwoord.
 
'''Zelfstandig naamwoord.''' Het zelfstandig naamwoord is עבר, ''eber'', en betekent "het gebied aan de andere zijde": a) "het tegenovergelegen gebied", b) "zijde, overzijde"<ref>''Hebreeuws-Nederlands Lexicon'', onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia.</ref>. Het Strongnummer[[strongnummer]] is 05676H5676. Het woord komt 91x in het Oude Testament voor.
 
'''Eigennaam.''' De Hebreeuwse eigennaam is עבר, ''Eber'' en betekent "het gebied aan de andere zijde"''.'' Het Strongnummerstrongnummer is 05677H5677. De naam komt 15x in het Oude Testament voor. De eigennaam is van de volgende personen:
 
{| class="wikitable" style="float:right; width: 100px; margin-left: 20px;"
Regel 19:
# een afstammeling van Juda;
# een aanzienlijk priester, die na de ballingschap leefde in de dagen van Jójakim de zoon van Jésua.
'Heber' wordt ook gebruikt om te verwijzen naar volken die van Heber, de zoon van Selah, afstammen. Bileam profeteerde:<blockquote>''Nu 24:24  En de schepen van den oever der Chitteers, die zullen Assur plagen, zij zullen ook Heber plagen; en hij zal ook ten verderve zijn.'' (SV)</blockquote>Het gaat om volken als Babyloniërs, Chaldeeën, Lydiërs en Syriërs<ref>Karl August Dächsel; F. P. L. C. van Lingen; H. van Griethuijsen, Antz. et al, ''Bijbel, of De geheele Heilige Schrift, bevattende al de kanonieke boeken van het Oude en Nieuwe Testament (volgens de Staten-overzetting): met in den tekst ingelaschte verklaringen en aanmerkingen van de beroemdste godgeleerden uit alle tijden'' (Kampen: Bos, 1893-1901).</ref>.
 
== Bronnen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.