Naar inhoud springen

Sittim: verschil tussen versies

4 bytes toegevoegd ,  2 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Sittim''' verwijst in de Bijbel naar 1. Abel-Sittim, of 2. een zeer onvruchtbaar dal, ten westen van Jeruzalem<ref>''Hebreeuws-Nederlands Lexicon; op basis van S...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
'''Sittim''' verwijst in de Bijbel naar 1. Abel-Sittim, of 2. een zeer onvruchtbaar dal, ten westen van Jeruzalem<ref>''Hebreeuws-Nederlands Lexicon; op basis van Strong-coderingen.'' Onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia. Het is gebaseerd op het Engelstalige ''Online Bible Hebrew-Englisch Lexicon'' van Larry Pierce. </ref>.
 
'''Naam.''' De Hebreeuwse naam is שׁטים, ''sjittiym''. De plaatsnaam betekent "acacia’s" en komt 5x voor in de Bijbel (Oude Testament). Het Strongnummer[[strongnummer]] is H7851. De Engelse naam is Shittim.
 
== Abel-Sittim ==
'''Abel-Sittim''', ook wel '''Sittim''' geheten, lag in het Overjordaanse tegenover Jericho. Het was de rustplaats van Israël na de verovering van het Overjordaanse land en vóór het oversteken van de Jordaan om Kanaän in te trekken.
[[Bestand:De verovering door Jozua - Access Foundation kaart 35a.jpg|geen|miniatuur|2097x2097px1024x1024px|Ligging van Sittim]]
 
== Bron ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.