Naar inhoud springen

2 Thessalonicenzen/Hoofdstuk 2: verschil tussen versies

k
 
Regel 102:
*De vroege Engelse en Latijnse bijbels wijzen op de betekenis van afval, opstand<ref name=":2" />.
* John Nelson Darby (1800-1882) en William Kelly (1821-1906), beiden doorkneed in het Grieks, geloofden dat de gemeente vóór de openbaring van de mens der zonde naar de hemel vertrekt en zouden voor hun opvatting belang hebben gehad bij de betekenis 'vertrek', toch hebben zij als vertaling ‘apostasy’ (= geloofsafval) gekozen.
Lee W. Brainard heeft het gebruik van 'apostasia' in en buiten de Bijbel grondig onderzocht, oude Bijbelvertalingen en de notities van hun vertalers bestudeerd, en komt tot de conclusie dat 'apostasia' in 2 Thess. 2:3 begrepen moet worden als geestelijke afval, geloofsafval, en niet als fysiek vertrek<ref>Lee W. Brainard, ''Apostasia in 2 Thess. 2:3: Rapture or Apostasy''? Uitgever: Lee W. Brainard, 29 sept. 2021. Pagina's: 317 pages. </ref><ref>[https://www.youtube.com/watch?v=rf7tkvN2z7E Apostasy vs The "Falling Away," and the Man of Sin | Lee Brainard]. Youtube.com: The Week in Bible Prophecy, 21 dec. 2023. Duur: 44 min. 43 sec. Gesprek met Lee Brainard.</ref>.
 
'''Eerst de afval.''' Of: ''eerst de opstand.'' Deze gebeurtenis gaat vooraf aan de dag van de Heer (vers 2), de [[Dag van Jahweh]].
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.