Naar inhoud springen

Handelingen 13: verschil tussen versies

298 bytes toegevoegd ,  2 maanden geleden
k
Regel 49:
* Het openbaar optreden van Mozes met de dood van een Egyptenaar in 1526 v. Chr. (Exodus 2:11-12) tot de kroning van Saul tot koning (ca 1076 v. Chr.). Mozes zou toen volwassen en ca 26 jaar oud zijn geweest. (Volgens Hand. 7:23-24 was Mozes toen 40 jaar oud.) Werd hij door het doden van de Egyptenaar door Paulus misschien gezien als de eerste door God beschikte richter van het volk Israël? Tegenwerping: "daarna gaf Hij richters" lijkt erop te verwijzen dat de periode 450 jaar vóór de richterentijd was.
* Geboorte van Mozes tot aan Samuels richterschap. Tijdens de slag bij Afek en het overlijden van Eli volgde Samuel Eli op als priester (ca 1106 v. Chr). Na de slag bij Mizpa (ca 1085) trad Samuel ook op als richter. Rekent men zijn periode van priesterschap niet mee, dan zou het kunnen betekenen dat Paulus Gods speciale bemoeienis met de uitleiding uit Egypte laat beginnen met de bijzondere omstandigheden rondom de geboorte van Mozes. Tegenwerping: "daarna gaf Hij richters" lijkt erop te verwijzen dat de periode 450 jaar vóór de richterentijd was.
 
== 23 ==
Handelingen 13:23  Van diens nageslacht heeft God naar de belofte aan Israël een Heiland gebracht, Jezus, (Telos)
<blockquote>{{Bijbelvers|HoofdstukNaam=2 Samuël 7|VersNummer=12}}</blockquote><blockquote>{{Bijbelvers|HoofdstukNaam=Jesaja 11|VersNummer=1}}{{Jesaja 11:2}}</blockquote>
 
== 24 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.