Naar inhoud springen

Romeinen 9: verschil tussen versies

226 bytes toegevoegd ,  2 maanden geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
{{Bijbelhoofdstukcommentaar|Bijbelboektitel=de Brief van Paulus aan de Romeinen|Bijbelboekpagina=Brief van Paulus aan de Romeinen|Bijbelboek=Romeinen|Aantalhoofdstukken=16|Aantalverzen=33}}
== Samenvatting ==
Israël heeft helaas, op een overblijfsel na, niet geloofd in Christus. ''1-3'' Paulus heeft smart om het ongeloof van zijn volksgenoten. ''4-5'' Het voorrecht van Israel. ''6-9'' Gods belofte aan Israel is niet vervallen. Door geloof ontvangen wij (gelovig overblijfsel) de belofte. Vergelijk Abraham en Izaak (nageslacht door geloof = zegen) en Ismael (nageslacht zonder geloof = geen (wel andere) belofte). ''10-13'' En op grond van Gods verkiezing. Vergelijk JacobJakob (aangenomen) en Ezau (verworpen). ''9:14''-''33'' Verdediging (recntvaardigingrechtvaardiging) van Gods soevereine verkiezing. God roept en verkiest de gelovige heidenen tot "Mijn volk" en houdt de israelietenIsraëlieten (de ongelovige meerderheid), totvoor "niet- Mijn volk". Daarbij heeft Hij Israël wel een gelovig overblijfsel gelaten. ''30-33'' Door werken van de Wet heeft Israël geen gerechtigheid verkregen. Het heeft zich gestoten aan de "steen des aanstoots".
 
== 2 ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.