Naar inhoud springen

Engel: verschil tussen versies

113 bytes verwijderd ,  1 maand geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 2:
 
== Engelnamen ==
'''Heilige engelen.''' In het [[Oude Testament|Oude]] en [[Nieuwe Testament]] worden bij name de heilige engelen Gabriël en Michaël genoemd.
 
<blockquote> Ju 9 Zelfs de aartsengel Michael heeft, toen hij met de duivel twistte over het lichaam van Mozes, het niet aangedurfd op de duivel te smalen en hem te veroordelen. Hij zei slechts: de heer zal u bestraffen</blockquote>
Regel 8:
<blockquote> Lu 1:19 De Engel antwoorde: 'Ik ben Gabriël, die altijd in Gods nabijheid is, en ik ben uitgezonden om je dit goede nieuws te brengen. </blockquote>
 
Beide Hebreeuwse namen hebben 'El' = ''God'' in hun naam. '[[Gabriël]]' betekent 'man of God' en '[[Michaël]]' betekent 'wie is als God?'. Van de boze engelen worden genoemd: [[Satan]], [[Beëlzebul]] (een naam van de satan), [[Abaddon]] (de engel van de [[Afgrond]]) en [[Azazel]].
 
'''Boze engelen.''' Van de boze engelen worden genoemd: [[Satan]] (of [[Beëlzebul]], een andere naam van Satan) en [[Abaddon]], de engel van de [[Afgrond]].
In de brief van Judas wordt er uit [[Henoch (apocriefen)]] geciteerd. In Henoch1 wordt er onderscheid gemaakt in 7 Heilige engelen, die elk hun eigen taak hebben.
 
'''Henoch 1'''. In de brief van Judas wordt er uit [[Henoch (apocriefen)]] geciteerd. In Henoch1Henoch 1 wordt er onderscheid gemaakt in 7 Heilige engelen, die elk hun eigen taak hebben.
 
1. Uriël, waakt over de aarde en de onderwereld.
Regel 120 ⟶ 122:
 
In het laatste Bijbelboek treden zij op bij de voltrekking van Gods strafgerichten; zeven engelen blazen achtereenvolgens de bazuin en zeven engelen gieten achtereenvolgens een schaal van Gods grimmigheid uit op de aarde.
 
[[File:Orlando-Ferguson-flat-earth-map edit.jpg|thumb|Platte aarde kaart getekend door Orlando Ferguson in 1893. Op de hoeken van de aarde staan 4 engelen afgebeeld.]]
 
=== De weersgesteldheid veranderen ===
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.