Naar inhoud springen

Hebreeën 12: verschil tussen versies

299 bytes toegevoegd ,  18 dagen geleden
k
Regel 134:
Het gaat, na de zelfzorg hierboven, in vss. 15-17 om herderlijke dienst aan medegelovigen.
 
'''De genade van God.''' DieZie weook vers 28 ("Laten wij ... genade vasthouden..."). Gods genade hebben wij nodig hebben voor de wedloop (1), om de zonde te weerstaan (4), de tuchtiging te verwerken (12-13), heilig te leven en de vrede te bevorderen (14), God te dienen op een Hem welbehaaglijke wijze met eerbied en ontzag (28).
 
'''Wortel van bitterheid opschiet.''' De wortel hier is niet iets dat onder de grond blijft, maar opschiet, zich vertoont en door anderen ervaren wordt.
Regel 222:
 
== 28 ==
Heb 12:28 Laten wij dus, daar wij een onwankelbaar koninkrijk ontvangen, [de] genade vasthouden, en laten wij daardoor God dienen op een [Hem] welbehaaglijke [wijze] met eerbied en ontzag. (Telos)
'''Laten wij dus, daar wij...''' De belofte van het eeuwige koninkrijk is een beweegreden voor ons; zij motiveert ons.
 
'''[De] genade vasthouden en ... daardoor God dienen.''' Zie vers 15 ("terwijl u erop toeziet dat niet aan iemand de genade van God ontbreekt").
 
'''Een onwankelbaar koninkrijk.''' Een nog toekomstig rijk. Dit is een ''onwankelbaar,'' een ''blijvend'' rijk. Te beginnen met het koninkrijk der hemelen gedurende het duizendjarig vrederijk, maar ook daarna. Het onwankelbare koninkrijk zal eens de nieuwe hemel en de nieuwe aarde omvatten: het is van ons (voorzover wij erfgenamen van God zijn) en wij zullen met Hem regeren.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.