Naar inhoud springen

Pastoor: verschil tussen versies

4 bytes verwijderd ,  14 dagen geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een '''pastoor''' (van het Lat. ''pastor'' = herder) is in de Rooms-katholieke en de Oudkatholieke Kerk een priester aan wie door de bisschop de kerkelijke zorg over een parochie is toevertrouwd. Hij is het hoofd van een parochie en voorzitter van het parochiebestuur (kerkbestuur). De pastoor kan worden bijgestaan door een '''kapelaan''' (in Nederland) of '''onderpastoor''' (in Vlaanderen); ook genoemd ''parochievicaris''.')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
 
Regel 1:
Een '''pastoor''' (van het Lat. ''pastor'' = herder) is in de [[Rooms-Katholieke Kerk|Rooms-katholieke]] en de Oudkatholieke Kerk een priester aan wie door de bisschop de kerkelijke zorg over een parochie is toevertrouwd. Hij is het hoofd van een parochie en voorzitter van het parochiebestuur (kerkbestuur).
 
De pastoor kan worden bijgestaan door een '''kapelaan''' (in Nederland) of '''onderpastoor''' (in Vlaanderen); ook genoemd ''parochievicaris''.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.