Naar inhoud springen

Beschermheilige: verschil tussen versies

801 bytes toegevoegd ,  1 maand geleden
Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een '''beschermheilige''', ook wel '''patroonheilige''', ''schutspatroon'' of kortweg ''patroon'', ''patrones'' of ''patrocinium'' genoemd, is in de Orthodoxe Kerk en de Rooms-Katholieke Kerk een ontslapen heilige of een heilige engel die wordt beschouwd en vereerd als beschermer van een stad, land, kerk, voorwerp, gilde, beroepsgroep of individu. De beschermheilige kan in geval van ziekte of andere noden worden aangeroepen. Hij kan ook de heil...'
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een '''beschermheilige''', ook wel '''patroonheilige''', ''schutspatroon'' of kortweg ''patroon'', ''patrones'' of ''patrocinium'' genoemd, is in de Orthodoxe Kerk en de Rooms-Katholieke Kerk een ontslapen heilige of een heilige engel die wordt beschouwd en vereerd als beschermer van een stad, land, kerk, voorwerp, gilde, beroepsgroep of individu. De beschermheilige kan in geval van ziekte of andere noden worden aangeroepen. Hij kan ook de heil...')
(geen verschil)
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.