Carpus: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
181 bytes verwijderd ,  4 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Carpus''' of ''Karpus'' was een gelovige te [http://www.christipedia.nl/Artikelen/T/Troas Troas], bij wie de apostel [http://www.christipedia.nl/Artikelen/P...')
 
 
'''Carpus''' of ''Karpus'' was een gelovige te [http://www.christipedia.nl/Artikelen/T/Troas [Troas]], bij wie de apostel [http://www.christipedia.nl/Artikelen/P/Paulus_[Paulus (apostel) |Paulus]] zijn reismantel, zijn boeken, inzonderheid de perkamenten, achtergelaten had, toen hij uit Griekenland naar [http://www.christipedia.nl/Artikelen/J/Jeruzalem [Jeruzalem]] reisde.<blockquote>''2Ti 4:13 Als je komt, breng dan de mantel mee die ik in Troas bij Carpus achtergelaten heb, en de boeken, vooral de perkamenten. (TELOS)''</blockquote>'''Naam'''. De eigennaam in de Griekse grondtekst van het [http://www.christipedia.nl/Artikelen/N/Nieuwe_Testament [Nieuwe Testament]] is Καρπος, ''Karpos'', uitgesproken met de klemtoon op de eerste lettergreep. Het Strongnummer is 2591. De naam komt 1x in het Nieuwe Testament voor en betekent ‘vrucht’.
 
== Bron ==
bureaucraten, Bevestigde gebruikers, redacteuren, beheerders
28.351

bewerkingen

Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.

Navigatiemenu