Naar inhoud springen

China: verschil tussen versies

113 bytes verwijderd ,  7 jaar geleden
Regel 27:
De reiziger keek de gids met een ongelovige glimlach aan. Zo'n rover die door Jezus Christus was veranderd, zou hij wel eens willen zien. Alsof de gids de gedachten van de ander raadde, voegde hij er aan toe: 'Die rover staat voor u. Ik was die rover!'
 
Bron: ''Lichtstralen uit het Woord''. Vaassen: Medema, 2007 <supref>[http://wwwUitgever H.christipediaP.nl/Artikelen/C/China#voetnoot_9 <nowiki>[9]</nowiki>]Medema gaf op 26 feb. 2013 toestemming om het stukje met bronvermelding te plaatsen op Christipedia. </supref>
|}
Religie is in de Chinese samenleving vaak een factor van onrust geweest. De atheïstische overheid wil weten wat er gebeurt in religieuze gemeenschappen. Daarom erkent ze alleen bij de overheid '''geregistreerde kerken''' en staat ze religieuze samenkomsten alleen toe in door de staat goedgekeurde kerken. 
Regel 45:
Enkele notities om te beginnen:
 
1927-1937: In Noord-China is een opwekking, waarin de Noorse zendelinge Marie Monsen een belangrijke rol speelt<ref>Aangehaald inname=":1" Jeffrey Schipper, ''Echtpaar maakt evangelie bekend op Chinees platteland. Christendom in China groeit explosief'', artikel op CIP.nl, 6 sept. 2011. </ref>.
 
1945-1949: Burgeroorlog.
Regel 81:
De Amerikaanse organisatie ''China Aid Association'' zet zich in voor christenen in China: [http://www.chinaaid.org/ www.ChinaAid.org/]
 
Marie Monsen, ''De Opwekking; revival in China 1927-1937.'' OMF en CLC, 2012. Oorspr. 1960<ref name=":1">Marie Monsen, ''De Opwekking; revival in China 1927-1937.'' OMF en CLC, 2012. Oorspr. 1960. In dit boek vertelt Marie Monsen, een overleden Noorse zendelinge, over haar roeping naar China, de beproevingen die zij meemaakte en, bovenal, de grote opwekking in Noord-China en het werk van de Heilige Geest in de jaren 1927-37. Marie Monsen was één van Gods belangrijkste instrumenten voor deze opwekking. Zij beschrijft hoe gebrokenheid en gebed het voorbereidende werk van Gods Geest waren en hoe daarna de Heilige Geest machtig werkte in samenkomsten. Tallozen mensen werden overtuigd van zonde en kwamen tot bekering en wedergeboorte. </ref>.
 
Tony Lambert, ''China voor Christus''. Ark Media, 2007. Pagina's: 300. De auteur is voormalig Brits diplomaat in Peking en Tokyo en sinds 1982 hoofd van de Chinese tak van de zendingsorganisatie OMF International, de vroegere China Inland Mission.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.