De Weg

Uit Christipedia
Versie door Kees Langeveld (overleg | bijdragen) op 11 aug 2018 om 07:18 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''De Weg''' is een benaming van het christendom, de christelijke leer en levenswandel, die in de eerste eeuw werd gebezigd. In de Bijbel komt het woord 'chri...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

De Weg is een benaming van het christendom, de christelijke leer en levenswandel, die in de eerste eeuw werd gebezigd.

In de Bijbel komt het woord 'christendom' of 'christenheid' niet voor, 'christen' wel. In het begin werd het geloof en het leven van de leerlingen van de Heer Jezus aangeduid als "De Weg". De leerlingen waren "die van De Weg waren" (Hand. 9:2).

Hnd 9:2 en vroeg hem om brieven naar Damaskus, voor de synagogen, om, als hij er vond die van de Weg waren, zowel mannen als vrouwen geboeid naar Jeruzalem te brengen. (TELOS)

Hnd 19:9 Toen echter sommigen zich verhardden en ongehoorzaam waren, terwijl zij van de Weg kwaad spraken voor de menigte, scheidde hij zich van hen af en zonderde de discipelen af en sprak dagelijks in de school van Tyrannus. (TELOS)

Hnd 19:23 Omstreeks die tijd nu ontstond er een niet geringe opschudding over de Weg. (TELOS)

Hnd 22:4 en ik heb deze Weg vervolgd tot de dood toe, terwijl ik zowel mannen als vrouwen boeide en in gevangenissen overleverde, (TELOS)

Vergelijk:

2Pe 2:2 En velen zullen hun losbandigheden navolgen, en om hen zal de weg van de waarheid gelasterd worden. (TELOS)