Regenboogvlag

Uit Christipedia
Regenboogvlag van de LBHT-beweging

De regenboogvlag van de LHBT-beweging staat voor de erkenning en door haar toegekende gelijkwaardigheid van verschillende seksuele gerichtheden en dienovereenkomstige gedragingen van mensen.

Teken van de regenboog. De regenboog aan de hemel is oorspronkelijk door God ingesteld ten teken dat Hij de aardbodem niet weer door een watervloed zal oordelen. De Bijbel zegt niets over het aantal kleuren van de regenboog.

Zes kleurbanen. Telt de regenboog zeven kleuren (rood      , oranje      , geel      , groen      , blauw      , indigo       en violet      )[1], de regenboogvlag mist de kleur violet en heeft dus zes kleuren.

De regenboogvlag telt zes kleuren. In de Bijbel is zes het getal van de mens, terwijl zeven het getal is van de Goddelijke volmaaktheid. Het hemelteken van de Schepper is, naar het schijnt, veranderd in een teken van te accepteren (verkeerde) menselijke neigingen en gedragingen op seksueel gebied. Voor de LHBT-beweging staat de veelkleurige vlag symbool voor 'diversiteit', 'inclusiviteit' en gelijkwaardigheid.

Daar de regenboogvlag van de LHBT-beweging allerlei seksuele afwijkingen dekt, d.w.z. afwijkingen van de norm van seksuele omgang tussen een man en een vrouw binnen hun huwelijk, moet het gebruik van een dergelijke LHBT-vlag verfoeilijk worden geacht.

Meer informatie

Regenboogvlag, nl.wikipedia.org.

Ken Ham, Who invented the rainbow? Artikel op Facebook.com, 2 juni 2023.

Voetnoot

  1. In werkelijkheid toont de regenboog een geleidelijke overgang van kleuren. Ze zijn niet scherp te onderscheiden.