Naar inhoud springen

Noord-Korea: verschil tussen versies

89 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 17:
Overal in het land komt je het symbool tegen van een hamer, een sikkel en een penseel; dat staat voor respectievelijk arbeiders, boeren en intellectuelen.
 
'''Verering van de 'Grote Leider'.''' Op 15 april wordt jaarlijks de Dag van de Zon, de geboortedag van de 'Grote Leider' Kim Il-sung, de grondlegger van de communistische staat, gevierd. Deze dag is de grootste feestdag van het jaar.
 
Dágelijks moeten burgers eer bewijzen aan de in 1994 overleden Kim Il-Sung, bij diens immense, 23 meter hoge, standbeeld in de hoofdstad van het land. Wie dat niet doet, riskeert het strafkamp. 
Regel 32:
 
'''Feestdagen'''. Nationale feestdagen zijn onder meer<ref>Een [http://www.beleven.org/feesten/lijsten/landen.php?land=Noord-Korea overzicht van feestdagen] in Noord-Korea op Beleven.org.</ref>:
* 15 april: Dag van de Zon, de geboortedag van Kim Il-sung, de grondlegger van de communistische staat. Het is de grootste feestdag van het jaar. Op diedeze dag laat het regime gewoonlijk zien ze technologisch ontwikkeld zijn en militair niet onderdoen aan de rest van de wereld.
* 25 april: de verjaardag van het Volksleger.
* 27 juli: Dag van de overwinning. Op 27 juli 1953 werd een staakt-het-vuren afgekondigd tussen Noord-Korea enerzijds en Zuid-Korea en de VN/VS anderzijds.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.