Naar inhoud springen

Adolf Hitler: verschil tussen versies

53 bytes verwijderd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Adolf Hitler''' (1889-1945) was Duits nationaal-socialistisch politicus. Van 1933 - 1945 was hij rijkskanselier. Zijn leger veroverde Nederland in 1940. Hij haa...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 2:
 
== Evolutie en vooruitgang ==
Hitler neemt de natuur als voorbeeld voor de maatschappij. Hij beziet de natuur en de maatschappij door de bril van de [http://www.christipedia.nl/Artikelen/E/Evolutietheorie [evolutietheorie]]. In de natuur heerst een strijd om het bestaan. De gezondste, sterkste en/of slimste wezens overleven in de strijd. De strijd brengt zo ontwikkeling en verbetering; door de strijd om het bestaan komt een ontwikkeling, een vooruitgang, een veredeling en verheffing van de mens tot stand. Deze wet van de natuur is een goddelijke wil en moet ook in de maatschappij gelden. Hieronder volgen ter illustratie woorden van Hitler:
''"Zoals ook het streven van de natuur er niet zozeer op gericht is, om het bestaande te behouden, als wel om te zorgen voor het nageslacht als de drager van de soort, zo moet er ook in het menselijk leven niet zozeer naar worden gestreefd, om de bestaande onvolmaaktheden kunstmatig te verbeteren, wat — gezien de aanleg der mensen — voor 99 % onmogelijk is, maar wel, om de toekomstige ontwikkeling van de beginne af in betere banen te leiden."''<ref name=":0">Uit: ''Mein Kampf ''(1925-1926).</ref>
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.