Naar inhoud springen

Adolf Hitler: verschil tussen versies

343 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Adolf Hitler''' (1889-1945) was Duits nationaal-socialistisch politicus. Van 1933 - 1945 was hij rijkskanselier. Zijn leger veroverde Nederland in 1940. Hij haatte jodendom en bolsjewisme. Door zijn regering werden miljoenen Europese Joden omgebracht.
 
Hitler beweerde dat hij, toen op 10 november 2018 de Duitse republiek werd uitgeroepen, een visioen had, waarin hij uit "een hogere wereld" de opdracht kreeg om Duitsland te redden en waarin hem geopenbaard werd dat «de Jood» schuldig was aan de nederlaag van zijn land<ref>Bron: https://www.groene.nl/artikel/hoe-was-dit-mogelijk</ref>.
 
== Evolutie en vooruitgang ==
Regel 15 ⟶ 17:
''"Wij weten dus in ieder geval, dat datgene, wat wij aan materiële uitvindingen om ons zien, volkomen te danken is aan de scheppende kracht en kundigheden van enkele persoonlijkheden. En al deze uitvindingen dragen er tenslotte het hunne toe bij, om de mens meer en meer boven het peil der dierenwereld te verheffen, en hem tenslotte definitief daarvan te verwijderen. Zij zijn dus in de grond van de zaak dienstbaar aan de voortdurend plaatshebbende menswording. Maar zelfs dat, wat eens als aller simpelste list voor de in het oerwoud jagende mens de strijd om het bestaan iets verlichtte, is ook nu nog aanwezig, en ligt ergens ten grondslag aan een buitengewoon knap wetenschappelijk inzicht, en helpt zo in onze dagen de moderne mensheid, om haar huidig bestaan te verlichten, en de wapenen te smeden voor de worstelingen der toekomst. Uiteindelijk is alle menselijk denken en uitvinden toch in de eerste plaats weer bedoeld, om de levensstrijd van de mensheid op deze planeet te vergemakkelijken, ook al is het z.g. praktische nut van een uitvinding, van een ontdekking, of van een diep wetenschappelijk inzicht in het wezen der dingen niet dadelijk zichtbaar. Doordat alles gezamenlijk helpt, om de mens meer en meer te verheffen boven het peil van de levende wezens om hem heen, maakt het zijn positie sterker, en consolideert het die zodanig, dat hij in ieder opzicht uitgroeit tot heer en meester der gehele aarde."''<ref name=":0" />
 
== VoetnootVoetnoten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.