Naar inhoud springen

Nazireeër: verschil tussen versies

349 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 29:
'''Jezus Christus''' was niet letterlijk een Nazireeër. Hij onthield zich immers niet van het drinken van wijn en vatte de hand van een overleden meisje (Marc. 5:41). Hij was wel een zedelijke Nazireeër. Hij, de heilige knecht van God, was Zijn Zender bijzonder ''toegewijd''. Als de ‘man van smarten', die noch Zichzelf noch aardse geneugten zocht, was hij God gehoorzaam tot de dood van het kruis. Hij vervulde al de soorten offeranden. Thans leeft hij als mens in de hemel nog steeds voor God.
 
'''Christenen.''' Gelovigen uit de Joden, christenjoden, hebben de neiging onder de wet te leven (Hand. 21:20v). In het boek Handelingen (21:23v) vinden wij vier gelovige Joodse mannen die een gelofte van Nazireeërschap hadden gedaan. Na afloop van de periode van hun nazireeërschap brachten zij een offer en lieten zij zich het lange haar afscheren.
'''Christenen''', leerlingen van Jezus, zijn zedelijk ook nazireeërs, niet vanwege een gelofte, maar als geheiligd in Christus Jezus. Deze zei: "Ik heilig mijzelf voor hen, opdat ook zij geheiligd mogen zijn door de waarheid." <blockquote>''Joh 17:19 En Ik heilig Mijzelf voor hen, opdat ook zij <u>geheiligd</u> zijn door de waarheid.'' (TELOS)</blockquote><blockquote>''1Co 1:2 aan de gemeente van God die in Korinthe is, aan de <u>geheiligden</u> in Christus Jezus, geroepen heiligen, met allen, in elke plaats, die de naam van onze Heer Jezus Christus aanroepen, zowel hun als onze Heer:'' (TELOS)</blockquote>
 
'''Christenen''', leerlingenLeerlingen van Jezus, zijn in zedelijk opzicht ook nazireeërs, niet vanwege een gelofte, maar als geheiligd in Christus Jezus. Deze zei: "Ik heilig mijzelf voor hen, opdat ook zij geheiligd mogen zijn door de waarheid." <blockquote>''Joh 17:19 En Ik heilig Mijzelf voor hen, opdat ook zij <u>geheiligd</u> zijn door de waarheid.'' (TELOS)</blockquote><blockquote>''1Co 1:2 aan de gemeente van God die in Korinthe is, aan de <u>geheiligden</u> in Christus Jezus, geroepen heiligen, met allen, in elke plaats, die de naam van onze Heer Jezus Christus aanroepen, zowel hun als onze Heer:'' (TELOS)</blockquote>
 
== Bronnen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.