Naar inhoud springen

Gezin: verschil tussen versies

17 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 38:
 
'''Bevordering verkeerde gezinsvormen'''. De Nederlandse minister van Emancipatie (van de politieke partij D66) gaf in 2018 te kennen dat volgens haar een gezin ook uit twee mannen en twee vrouwen kan bestaan<ref name=":1" />. Een samenleving van twee homoseksuele mannen is volgens haar een gezinsvorm die gelijkwaardig is aan die van een vader, moeder en kinderen. De minister wil af van het 'stereotype' (standaardbeeld) van het gezin als bestaande uit man, vrouw en kinderen. Zij wil niet af van het traditionele gezin, maar wil andere samenlevingsvormen (ook die gebaseerd zijn op verkeerde seksuele verhoudingen) daaraan gelijkwaardig maken.
"Waarom moeten we altijd het traditionele gezin zien? (...) We moeten af van het stereotype dat een gezin een man, een vrouw en kinderen is. Een gezin kan ook uit twee mannen of twee vrouwen bestaan, of een eenoudergezin zijn. Het maakt mij boos, omdat ik mee kan voelen met de pijn die dat teweeg brengt in gezinnen met een andere samenstelling. Voor de wet zijn ze gelijk, maar sommige groepen vinden dat niet. Ik vind dat ik daar als minister van Emancipatie dan ook mijn vinger over moet opsteken.”<ref name=":1" />
Als een verkeerde samenlevingsvorm als een gelijkwaardige gezinsvorm wordt voorgesteld en bevorderd, dan neemt die vorm ook toe, ten koste van het standaard gezin. Alleen de samenleving van een man en een vrouw is vruchtbaar en leidt tot een gezin.
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.