Naar inhoud springen

Gezin: verschil tussen versies

399 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 13:
'''Hemelse parallel'''. Het aardse gezin komt overeen met een hemelse werkelijkheid. Zoals Paulus zegt:<blockquote>''Efe 3:14 Om deze oorzaak buig ik mijn knieen voor de Vader (Grieks: pater) van onze Heer Jezus Christus,'' ''Efe 3:15 naar Wie elke familie (Grieks: patria) in hemelen en op aarde wordt genoemd, (TELOS)''</blockquote>God is onze hemelse Vader en elk aards gezin met kinderen heeft een aardse vader. Het is niet zo dat we God Vader noemen, omdát we een aardse vader hebben. God de Vader is geen projectie van een aardse vader. Gods Vaderschap is ouder dan menselijk vaderschap. De engelen zijn 'zonen van God' en ze bestonden al vóór de eerste man geschapen werd en een kind kreeg en hiermee vader werd. Gods Vaderschap is oorspronkelijk, menselijk vaderschap is een afgeleide en van later tijd. Paulus stelt dat elke 'patria' (familie, geslacht) genoemd wordt naar de hemelse Pater (=Vader). Dit is geen woordenspel, het heeft een diepere betekenis.
 
'''Nut van het gezin.''' Het traditionele gezin van man, vrouw en hun eventuele (biologische) kinderen is de hoeksteen van de maatschappij, het is de pijler waarop iedere gezonde samenleving rust. Dat sommige mensen ongehuwd blijven wegens roeping of geaardheid, doet niets af aan de bijzondere waarde van het gezin. Het gezin met vader en moeder is de beste plek voor een kind om geboren te worden en volwassen te worden. Familierelaties behoren tot de meest hechte relaties die wij kennen. De verbondenheid van een gezin biedt ruimte en veiligheid om te groeien. 
'''Hoofd van het gezin'''. In een gezin met vader en moeder is de vader het hoofd, de leider van het gezin. In éénoudergezin is de ouder het hoofd van het gezin.
 
'''NutHoofd van het gezin.'''. De verbondenheid vanIn een gezin biedtmet ruimtevader en veiligheidmoeder omis tede groeienvader het hoofd, de leider van het gezin. FamilierelatiesIn behorenéénoudergezin totis de meestouder hechtehet relatieshoofd dievan wijhet kennengezin. 
 
'''Ouderschap.''' Ouders''' '''brengen offers ten behoeve van hun kinderen, de volgende generatie die uit hen voortkomt. Ouderschap vergt grote offers van geld, aandacht, tijd en emotionele energie.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.