Naar inhoud springen

Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK): verschil tussen versies

k
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 5:
'''Bewaar het Pand''' is de naam van (1) de christelijke gereformeerde stichting, (2) het blad van de stichting en (3) de behoudende stroming binnen de Christelijke gereformeerde Kerken. De stroming is geestverwant met de [[Hersteld Hervormde Kerk]].
 
Binnen de CGK zijn '''vrouwelijke''' voorgangers niet toegestaan. In 1998 nam de synode het besluit om geen vrouw tot het ambt toe te laten, omdat "gezaghebbend leiding geven aan de gemeente aan de man en niet aan de vrouw toekomt".
 
Bij veel '''jongeren''' in de CGK is een soort ,,gespletenheid” tussen leer en leven. Ze lezen wel de Bijbel, maar de helft begrijpt daar weinig van<ref name=":0">Artikel [http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=51898 5500 jongeren stapten uit Chr. Geref. Kerken], op FrieschDagblad.nl, 29 sept. 2010. </ref>. In de periode 1995 – 2009 hebben ruim 5500 jongeren de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) verlaten<ref name=":0" />. Dat komt neer op een gemiddelde van één jongere per dag.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.