Naar inhoud springen

Ontucht: verschil tussen versies

111 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 24:
<blockquote>''Heb 13:4 Laat het huwelijk bij allen in ere zijn en het huwelijksleven onbezoedeld, want hoereerders en overspelers zal God oordelen.'' (TELOS)</blockquote>
 
Maar gelukkig is er zowel voor hoererij als voor overspel na berouw '''reiniging''', heiliging en rechtvaardiging. Zowel van hoereerders als van overspelers zegt Paulus:<blockquote>''‘En dit waren sommigen [van u]; maar u bent afgewassen, maar u bent geheiligd, maar u bent gerechtvaardigd door de naam van de Heer Jezus <Christus> en door de Geest van onze God’ (1 Kor. 6:9,11). (TELOS)''</blockquote>
 
== Seks voor het huwelijk ==
Seks voor het huwelijk is een vorm van ontucht. De uitdrukking 'seks voor het huwelijk' wordt meestal gebezigd met het oog op mensen die nog niet getrouwd zijn - bijvoorbeeld verkering hebben of verloofd zijn - en toch al seksuele omgang kennen. Op grond van de Bijbel moet dit gedrag als ontucht worden beschouwd en afgewezen. In de Nederlandse maatschappij echter is seks voor het huwelijk geen abnormale aangelegenheid meer en wordt niet meer als 'ontucht' aangemerkt.
 
''Zie [[Seks voor het huwelijk]] voor het hoofdartikel over dit onderwerp.''
 
== Gevallen ==
 
Sommige vormen van ontucht zijn in de Nederlandse maatschappij niet aanvaard en halen soms het nieuws. Ter illustratie enkele gevallen van ontucht volgens de Nederlandse wet (en ook volgens de Bijbel): <blockquote>''Man bekent verkrachting bejaarden'' </blockquote><blockquote>Een 33-jarige oud-inwoner van Glanerbrug heeft bekend dat hij zeven jaar geleden in zijn vroegere woonplaats drie bejaarde vrouwen seksueel heeft misbruikt. Het ging om twee pogingen tot verkrachting van een vrouw van 82 jaar en een van 75 jaar. Een jaar later verkrachtte hij een vrouw van 92 jaar. De slachtoffers woonden in een bejaardencentrum in Glanerbrug, aan de Duitse grens. Twee van hen zijn inmiddels overleden. De man werd twee jaar geleden in Duitsland veroordeeld wegens ontucht met minderjarigen. Tijdens zijn verpleging en behandeling biechtte hij zijn verleden op. Hij is inmiddels aan de Nederlandse justitie uitgeleverd.</blockquote><blockquote>(Bron: Radio Nederland Wereldomroep, nieuwsbericht van 25 juni 2004)</blockquote><blockquote>''Judoleraar krijgt celstraf wegens ontucht'' </blockquote><blockquote>De rechtbank in Amsterdam heeft een judoleraar veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf, waarvan zes voorwaardelijk. De 38-jarige man pleegde van 1993 tot en met 2002 ontucht met vijf leerlingen van een judovereniging in Amsterdam-Oost. De rechtbank acht bewezen dat de veroordeelde sportleraar alle vijf de slachtoffers zowel over als onder de kleding heeft betast. Naast de celstraf heeft de rechter de man ook psychiatrische behandeling opgelegd.</blockquote><blockquote>(Bron: Radio Nederland Wereldomroep, nieuwsbericht van 19 juli 2004).  </blockquote>
Sommige vormen van ontucht zijn in de Nederlandse maatschappij niet aanvaard en halen soms het nieuws. Ter illustratie enkele gevallen van ontucht volgens de Nederlandse wet (en ook volgens de Bijbel):
''Man bekent verkrachting bejaarden''
Een 33-jarige oud-inwoner van Glanerbrug heeft bekend dat hij zeven jaar geleden in zijn vroegere woonplaats drie bejaarde vrouwen seksueel heeft misbruikt. Het ging om twee pogingen tot verkrachting van een vrouw van 82 jaar en een van 75 jaar. Een jaar later verkrachtte hij een vrouw van 92 jaar. De slachtoffers woonden in een bejaardencentrum in Glanerbrug, aan de Duitse grens. Twee van hen zijn inmiddels overleden. De man werd twee jaar geleden in Duitsland veroordeeld wegens ontucht met minderjaringen. Tijdens zijn verpleging en behandeling biechtte hij zijn verleden op. Hij is inmiddels aan de Nederlandse justitie uitgeleverd.
(Bron: Radio Nederland Wereldomroep, nieuwsbericht van 25 juni 2004)
 
''Judoleraar krijgt celstraf wegens ontucht''
De rechtbank in Amsterdam heeft een judoleraar veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf, waarvan zes voorwaardelijk. De 38-jarige man pleegde van 1993 tot en met 2002 ontucht met vijf leerlingen van een judovereniging in Amsterdam-Oost. De rechtbank acht bewezen dat de veroordeelde sportleraar alle vijf de slachtoffers zowel over als onder de kleding heeft betast. Naast de celstraf heeft de rechter de man ook psychiatrische behandeling opgelegd.
(Bron: Radio Nederland Wereldomroep, nieuwsbericht van 19 juli 2004).
 
== Bronnen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.