Naar inhoud springen

Bijzonder onderwijs: verschil tussen versies

502 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 22:
 
=== Waardering van bijzonder onderwijs ===
De waardering van bijzonder onderwijs in Nederland neemt af (anno 2019) als gevolg van (1) de (voortgaande) ontkerstening van het land en (2) de negatieve publiciteit over Islamitische (salafistisch) scholen die bepaalde Nederlandse waarden en normen afwijzen. In september 2019, na negatieve publiciteit over salafistisch-Islamitisch onderwijs, gaven 59% van de ondervraagden aan dat scholen op religieuze basis verboden moeten worden. Echter, ongeveer 70% van de leerlingen gaat naar zo’n school. 90% van de ondervraagden gaf aan dat scholen waarop lessen worden gegeven die verschillen maken tussen mannen en vrouwen en negatief zijn over homo's, niet meer vanuit de overheid moeten worden gefinancierd. 54% vond vrijheid van onderwijs, zoals het in de grondwet staat, een groot goed. <ref>[https://www.noties.nl/v/get.php?a=peil.nl&s=weekpoll&f=2019-09-15+dgt.pdf Peiling door Maurice de Hond op 15 sept. 2019]</ref>
 
== Geschiedenis ==
Regel 34:
Centraal Bureau voor de Statistiek, [https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/38/ruim-70-procent-leerlingen-naar-bijzonder-onderwijs Ruim 70 procent leerlingen naar bijzonder onderwijs], 22 sept. 2017.
 
== VoetnootVoetnoten. ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.