Naar inhoud springen

Openbaring 8: verschil tussen versies

940 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 18:
 
== Opb. 8:7-12. De eerste vier bazuinen. ==
De eerste vier bazuinen brengen oordelen over over datgene dat God geschapen heeft op de derde, vierde, vijfde en zesde dagen (resp. vegetatie, het licht van de hemellichamen, zeedieren, mensen). De eerste drie bazuinen brengen alle vuur.
 
=== Opb. 8:7. Eerste bazuin: derde deel van de aarde verbrandt. ===
Opb 8:7 En de eerste bazuinde, en er kwam hagel en vuur vermengd met bloed, en het werd op de aarde geworpen; en het derde deel van de aarde verbrandde, en het derde deel van de bomen verbrandde, en al het groene gras verbrandde. (Telos)
'''Hagel en vuur.''' Het onheil komt van boven. Gevolgen van een plasmawolk, vloeibaar vuur gelijk?<ref name=":0">[https://www.youtube.com/watch?v=7IOr7NWVNrw Brend Miller, Sr.: Decoding the Future - Part 2]. Youtube.com: Prophecy in the News, 4 maart 2016.</ref><ref name=":1">[https://www.youtube.com/watch?v=PC6rKJvdD5g Brent Miller: The Coming Pole Shift]. Youtube.com Prophecy Watchers, 1 sept. 2015. Duur: 28 min. 30 sec.</ref> Als een vurige plasmawolk de zon verlaat heeft hij een temperatuur van ruim 1 miljoen graden Celsius. Bereikt hij de aarde, dan is de temperatuur van de wolk minstens nog zo'n 3300 graden Celsius<ref name=":1" />. Bij het binnendringen van de wolk, die massa heeft, in onze dampkring wordt de barre koude uit de lagen boven de stratosfeer in de stratosfeer gebracht en ontstaan er mede door de druk hagel, brokken ijs.
en het derde deel van de aarde verbrandde, en het derde deel van de bomen verbrandde, en al het groene gras verbrandde. (TELOS)
 
'''Hagel en vuur.''' Het onheil komt van boven. Gevolgen van een plasmawolk?<ref name=":0">[https://www.youtube.com/watch?v=7IOr7NWVNrw Brend Miller, Sr.: Decoding the Future - Part 2]. Youtube.com: Prophecy in the News, 4 maart 2016.</ref> Neerslag van een atoombom? Inslag van een meteoriet?
Neerslag van een atoombom? Inslag van een meteoriet?
 
'''Met bloed.''' Door deze plaag worden levende wezens op aarde tot bloedens toe geraakt. Ongetwijfeld zullen er mens sterven.
Regel 65 ⟶ 67:
Vergelijk: <blockquote>''Mt 24:29 Terstond nu na de verdrukking van die dagen zal de zon verduisterd worden en de maan zal haar schijnsel niet geven, en de sterren zullen van de hemel vallen en de krachten van de hemelen zullen wankelen. (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Mr 13:25 en de sterren zullen uit de hemel vallen en de krachten die in de hemelen zijn, zullen wankelen. (TELOS)''</blockquote>Is de ster Alsem een planetoïde die in de eindtijd op de aarde zal inslaan? Op 27 januari 2012 scheerde een kleine planetoïde, 2012 BX34 genoemd, met een middellijn van ca. 10 meter, 'rakelings' langs de aarde, op een afstand van minder dan 60.000 kilometer - een zesde van de afstand tussen aarde en maan<ref>[http://www.nu.nl/wetenschap/2726501/kleine-steenklomp-vliegt-rakelings-langs-aarde.html Kleine steenklomp vliegt rakelings langs aarde], nieuwbericht op Nu.nl, 28 januari 2012.</ref>. Moet men bij de ster Alsem aan een dergelijk hemellichaam, zij het met grotere omvang, denken?
 
'''Brandend als een fakkel.''' Ook hier is er weer vuur. De ster kan een invallend hemellichaam zijn dat door de wrijving in de dampkring gaat branden. Het verschijnsel lijkt op een brandende fakkel.
 
'''Derde deel.''' Mogelijk valt de ster in brokstukken uiteen, die in de rivieren en bronnen vallen.
 
'''Derde deel.''' Ook bij de eerste bazuin en de tweede bazuin wordt een derde deel getroffen. 3e deel aarde --> 3e deel bomen. 3e deel zee --> 3e deel zeedieren, 3e deel schepen.
 
'''Rivieren, bronnen van de wateren, wateren.''' Ook nu wordt het natuurlijke milieu getroffen. Mogelijk door de brokstukken van de planetoïde die giftige stoffen bevatten.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.