Naar inhoud springen

Coronavirus: verschil tussen versies

919 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 148:
 
'''Profetisch voorzegd.''' De wereld zou, vóórdat de Heer terugkomt, niet vrij zijn van epidemieën. Vanaf het begin heeft de Heer het einde verkondigd, opdat Zijn woord betrouwbaar zou blijken en wij op Hem en Gods Woord zouden vertrouwen en zouden volharden in ons geloof. Wanneer wij voorzegde dingen zien ''gebeuren'', weten wij, of worden wij bevestigd in ons weten, dat wij God kunnen vertrouwen. God is alwetend en almachtig.
 
'''Middel?''' Waartoe dient het coronavirus? Is het een straf van God, een middel waarmee God ons straft? Dat is mogelijk, maar we weten het niet. Is het een voorbode van meer of zwaardere pandemieën? Een begin van de weeën waar de Heer Jezus van sprak? Dat kan. Wat is dan het verschil met de Spaanse griep of met de Middeleeuwse pest? Een verschil is dat er in onze tijd meer verschijnselen zijn die passen bij het beeld van de eindtijd dat de Bijbel ons geeft. Misschien is de coronacrisis geen straf, maar wel een voorbode èn een katalysator van ontwikkelingen die het toneel inrichten voor de eindtijd, of een wissel die onze wereld mede in een bepaalde richting stuurt. De coronacrisis, naast andere problemen, noopt tot internationale samenwerking. De internationale samenwerking kan leiden tot een wereldregering of een wereldmacht, die uiteindelijk geleid zal worden door het [[Beest uit de zee|Beest]].
 
'''Eindtijdse strafgerichten.''' In de laatste tijden vóór het vrederijk zullen Gods strafgerichten over de aarde komen, ook in de vorm van pestachtige ziekten (Luk. 21:11) en zweren (Opb. 16:2, 11), vergelijkbaar met de pestepidemie [https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_Dood Zwarte Dood] (1346-1351) en de [https://nl.wikipedia.org/wiki/Spaanse_griep Spaanse griep] (1918-1919). Dus epidemische ziekten die vele dodelijke slachtoffers maken. Jezus Christus voorzegde: <blockquote>''Lu 21:11  en er zullen grote aardbevingen, en nu hier, dan daar <u>pestziekten</u> en hongersnoden zijn, en ook vreselijke dingen en grote tekenen van de hemel. (NBG51)'' </blockquote>De Nieuwe Bijbelvertaling (2004) heeft 'epidemieën'. Bedoeld worden gevaarlijke ziekten die zich snel verbreiden. Epidemische ziekten behoren tot Gods oude arsenaal van strafgerichten (zie [[Pest (ziekte)|Pestilentie]]).
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.