Naar inhoud springen

Aardbeving: verschil tussen versies

534 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 87:
<blockquote>''Mr 13:8 want volk zal opstaan tegen volk en koninkrijk tegen koninkrijk. Er zullen&nbsp;<u>aardbevingen</u>&nbsp;zijn&nbsp;<u>in verschillende plaatsen</u>; en er zullen hongersnoden en onlusten zijn. Deze dingen zijn een&nbsp;<u>begin van de weeën</u>. (TELOS)''</blockquote>
 
<blockquote>''Lu 21:11 En&nbsp;<u>grote aardbevingen</u>&nbsp;en in verschillende plaatsen hongersnoden en pest zullen er zijn, en er zullen vreselijke dingen en grote tekenen van de hemel zijn. (TELOS)'' </blockquote>[[Jesaja (boek)|Jesaja]] voorzag een vreselijke tijd met grote aardbevingen:<blockquote>''Jes 24:18  ... Want de sluizen in de hoogte worden geopend en de fundamenten van de aarde zullen beven.  Jes 24:19  Scheuren, openscheuren zal de aarde, splijten, opensplijten zal de aarde, vervaarlijk wankelen zal de aarde,'' ''Jes 24:20 hevig waggelen zal de aarde, als een dronkaard. Zij zal heen en weer slingeren als een nachthutje, haar overtreding zal zwaar op haar drukken, zij zal neervallen en niet meer opstaan.'' (HSV)</blockquote>Bijzondere aardbevingen worden vermeld in het laatste Bijbelboek Openbaring. Bij de opening&nbsp;van het&nbsp;zesde zegel door het Lam komt er een grote aardbeving. Daarbij, mogelijk als gevolg, wordt de zon zwart en de maand bloedrood:
 
Bijzondere aardbevingen worden vermeld in het laatste bijbelboek Openbaring. Bij de opening&nbsp;van het&nbsp;zesde zegel door het Lam komt er een grote aardbeving. Daarbij, mogelijk als gevolg, wordt de zon zwart en de maand bloedrood:
 
<blockquote>''Opb 6:12 En ik zag, toen het Lam het zesde zegel opende, en er kwam een grote aardbeving, en de zon werd zwart als een haren zak en de hele maan werd als bloed, (TELOS)'' </blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.