Naar inhoud springen

Pretribulationisme: verschil tussen versies

1.307 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 55:
De Heer Jezus Christus daalt met zijn heiligen neer uit de hemel en verschijnt in de wereld (Col. 3:4; 1 Thess. 3:13; Op 17:14; 19:14), dus moeten zij voordien zijn opgenomen in de hemel. Van de tien koningen en het Beest wordt gezegd:<blockquote>''Opb 17:14 Dezen zullen oorlog voeren tegen het Lam, en het Lam zal hen overwinnen - want Hij is Heer van de heren en Koning van de koningen - en <u>zij die met Hem zijn, geroepenen en uitverkorenen en getrouwen</u>. (Telos)''</blockquote><blockquote>''Opb 19:11 En ik zag de hemel geopend, en zie, een wit paard, en Hij die daarop zit, heet Getrouw en Waarachtig, en Hij oordeelt en voert oorlog in gerechtigheid. (...) Opb 19:14 En <u>de legers die in de hemel zijn</u>, volgden Hem op witte paarden, bekleed met wit, rein, fijn linnen. (Telos)''</blockquote>
 
=== De Galilese huwelijkssluiting ===
De Galilese huwelijkssluiting<ref>Jay McCarl, [https://www.youtube.com/watch?v=JbO-BvyRVDU "A Galilean Wedding: Picture of the End of the World"]. Youtube.com: 22 nov. 2015. Duur: 1 uur 22 min.</ref> was een subtype van de Joodse huwelijkssluiting. De bruidegom haalde zijn bruid op, voltrok het huwelijk door de geslachtsdaad en begon een feest dat zeven dagen duurde. De zeventigste jaarweek van Daniël duurt ook zeven jaar. Daarna zal de Heer met zijn Bruid in deze wereld geopenbaard worden. Het beeld van de Galilese huwelijkssluiting, dat de Heer lijkt toe te passen, ondersteunt de opvatting dat de Heer zijn Bruid wegneemt vóór de periode van zeven jaar.
 
=== Lea zeven dagen vóór Rachel ===
Jacob rekende erop met Rachel te zullen, maar kreeg [[Lea]] tot vrouw. Na zeven dagen (!) werd ook [[Rachel]] zijn vrouw. <blockquote>''Ge 29:25  En het geschiedde des morgens, en ziet, het was Lea. Daarom zeide hij tot Laban: Wat is dit, [dat] gij mij gedaan hebt; heb ik niet bij u gediend om Rachel? waarom hebt gij mij dan bedrogen? Ge 29:26  En Laban zeide: Men doet alzo niet te dezer onzer plaatse, dat men de kleinste uitgeve voor de eerstgeborene. Ge 29:27  Vervul de week van deze; dan zullen wij u ook die geven, voor den dienst, dien gij nog andere zeven jaren bij mij dienen zult. Ge 29:27  Vervul de week van deze; dan zullen wij u ook die geven, voor den dienst, dien gij nog andere zeven jaren bij mij dienen zult.  Ge 29:28  En Jakob deed alzo; <u>en hij vervulde de week van deze</u>. <u>Toen gaf hij hem Rachel</u>, zijn dochter, hem tot een vrouw.'' (SV)</blockquote>Rachel is een voorafbeelding (type) van het overblijfsel van Israël dat na de opneming van de gemeente tot geloof komt en het eigendom van de Heer Jezus wordt. De Heer kwam voor Israël, maar hij kreeg een andere bruid, voornamelijk van heidense afkomst. Na het feest met deze bruid, gedurende de zeventigste jaarweek van Daniël, wordt Israël hem toegevoegd als bruid.
 
== Meer informatie ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.