Naar inhoud springen

Pretribulationisme: verschil tussen versies

1.052 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 48:
 
De oudsten zingen in het besef dat de Heer Jezus de zegels zal openen, zegels die oordelen inhouden. Als de gemeente nog op aarde zou zijn, zou de gemeente deel hebben aan de ellende die zal ontstaan. Dat is geen reden tot vreugde of gezang.
 
=== Die in de hemel wonen ===
Het laatste Bijbelboek, dat de oordelen van God over het aardrijk beschrijft, maakt onderscheid tussen hen die op aarde wonen en hen die in de hemel wonen. Zie [[Openbaring van Johannes/Onderwerpen]]. De Heer Jezus bewaart de gelovigen voor het uur van de verzoeking. De verzoeking komt tot 'hen die op de aarde wonen'. De gelovigen komen niet in dat uur. Ze zijn dan in de hemel. <blockquote>''Opb 3:10 Omdat u het woord van mijn volharding hebt bewaard, zal Ik ook u bewaren voor het uur van de verzoeking, dat over het hele aardrijk zal komen, om te verzoeken hen die op de aarde wonen. (TELOS)''</blockquote>Het [[Beest uit de zee]], in het uur van de verzoeking, lastert 'hen die in de hemel wonen'. <blockquote>''Opb 13:5 En hem werd een mond gegeven die grote dingen en lasteringen sprak; en hem werd gezag gegeven om te handelen, tweeënveertig maanden. Opb 13:6 En hij opende zijn mond tot lasteringen tegen God, om zijn naam te lasteren en zijn tabernakel en hen die in de hemel wonen.'' (TELOS) </blockquote>
 
=== Joodse zendelingen ===
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.