Naar inhoud springen

Pretribulationisme: verschil tussen versies

760 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
Regel 54:
=== Joodse zendelingen ===
In de zeventigste jaarweek van Daniël treden Joodse zendelingen op: de 144.000 zendelingen uit alle stammen van Israël en de twee getuigen in Jeruzalem. Er is geen sprake van andere zendelingen uit de volken. Als de gemeente nog op aarde zou zijn, zouden er genoeg zendelingen zijn om het evangelie te verkondigen. Maar de gemeente is in de hemel.
 
=== 'Kom, Heer Jezus!' ===
Op de mededeling van de Heer, dat hij spoedig komt, De Geest, de bruid en het slot van het boek Openbaring zeggen: kom! <blockquote>''Opb 22:12  Zie, Ik kom spoedig, en mijn loon is bij Mij om een ieder te vergelden zoals zijn werk is. (...) Opb 22:17  En de Geest en de bruid zeggen: Kom! En laat hij die het hoort, zeggen: Kom! En laat hij die dorst heeft, komen; laat hij die wil, het levenswater nemen om niet. (...) Opb 22:20  Hij die deze dingen getuigt, zegt: Ja, Ik kom spoedig! Amen, kom, Heer Jezus!'' (Telos)</blockquote>De oproep 'kom!' is begrijpelijk als je weet dat de Heer spoedig komt, maar wordt minder begrijpelijk, ja, vreemd als je weet dat het zeker minstens zeven jaar (Daniëls 70e jaarweek) moet duren.
 
=== Uit de hemel met de Heer verschijnen in de wereld ===
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.