Naar inhoud springen

Voorzegging: verschil tussen versies

2 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 6:
 
== Bijbelse voorzeggingen ==
De [[Bijbel]] is het woord van God. De Alwetende overziet verleden, heden en toekomst. Hij heeft ons toekomstige gebeurtenissen verkondigd.<blockquote>''Jes 46:10  Die vanaf het begin verkondigt wat het einde zal zijn, van oudsher [de dingen] die nog niet plaatsgevonden hebben; Die zegt: Mijn raadsbesluit houdt stand en Ik zal al Mijn welbehagen doen;'' (HSV)</blockquote>De Bijbel bevat tal van profetische voorzeggingen, naar schatting 2500<ref name=":0">[https://www.youtube.com/watch?v=l4hdTTCkVlE&t=2m12s Brent Miller Sr.: The Coming Convergence, Part 2.] Youtube.com: Prophecy Watchers, 2 april 2017. Vanaf 2 min. 12 sec.</ref>. Ze maken meer dan een kwart<ref name=":0" /> van het Boek uit. 2000<ref name=":0" /> voorzeggingen zijn al vervuld, tot in bijzonderheden, en 500<ref name=":0" /> moeten nog bewaarheid worden. Tot de vervulde voorzeggingen behoren de voorzeggingen betreffende de eerste komst van de [[Messias]], zie [[Profetieën over Jezus Christus]].
 
De Bijbel bevat tal van profetische voorzeggingen, naar schatting 2500<ref name=":0">[https://www.youtube.com/watch?v=l4hdTTCkVlE&t=2m12s Brent Miller Sr.: The Coming Convergence, Part 2.] Youtube.com: Prophecy Watchers, 2 april 2017. Vanaf 2 min. 12 sec.</ref>. Ze maken meer dan een kwart<ref name=":0" /> van het Boek uit. 2000<ref name=":0" /> voorzeggingen zijn al vervuld, tot in bijzonderheden, en 500<ref name=":0" /> moeten nog bewaarheid worden. Tot de vervulde voorzeggingen behoren de voorzeggingen betreffende de eerste komst van de [[Messias]], zie [[Profetieën over Jezus Christus]].
 
'''Bewijs van goddelijke ingeving.''' Bijbelse profetische voorzeggingen bewijzen, doordat ze vaak gedetailleerd zijn en tot in hun details uitkomen, dat de Schriften door God zijn ingegeven. <blockquote>''2Ti 3:16  Alle Schrift is door God ingegeven en nuttig om te leren, te weerleggen, te verbeteren en te onderwijzen in de gerechtigheid, (Telos)''</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.