Naar inhoud springen

Hezbollah: verschil tussen versies

54 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Hezbollah '''(Arabisch: ‮حزب الله‬ = ''Partij van God'') is een politieke partij in [[Libanon]] en een militante beweging van sjiitische moslims met anti-zionistische en anti-westerse sentimenten. Hezbollah is de verlengde arm van [[Iran]] in Libanon.
 
'''Aard en steun.''' Hezbollah is de politieke arm van de sji’itische, op [[Iran]] georiënteerde militie in Libanon. Zij heeft zich in de loop der jaren steeds meer als een politieke en sociale beweging gemanifesteerd en kreeg daardoor meer steun van de bevolking, met de bijbehorende politieke macht. De sjiitische partij kreeg ook steunensteun van christenen, omdat zij Libanon had verdedigd tegen Israël.
 
'''Doel en uitgangspunt.''' Hezbollah streeft een islamitisch staatsbestel na. Zij heeft als richtsnoer de Koran en de Hadith, waaraan een letterlijke en strikte uitleg wordt gegeven. Dit is de basis voor de oplossing van wereldlijke, economische en sociale problemen. 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.