Naar inhoud springen

Vrijheid van godsdienst: verschil tussen versies

2 bytes verwijderd ,  3 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Vrijheid van godsdienst''' (of ''godsdienstvrijheid'') omvat één of meer van de volgende vrijheden<ref>Enkele vrijheid worden genoemd in een verklaring van de...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 13:
{| class="wikitable"
|'''Toch straf voor virtueel thuisonderwijs'''
 
 
Drie ouders zijn in Nederland in hoger beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke boete omdat hun kinderen vanwege hun geloofsovertuiging virtueel onderwijs volgen op een Amerikaanse school. Hun bezwaren tegen scholen in de omgeving zijn geen reden voor vrijstelling van de Leerplichtwet, oordeelt het gerechtshof in Den Bosch. De Leerplichtwet is niet in strijd met het vrijheid op godsdienst, aldus het arrest. Eerder sprak de rechtbank in Breda de ouders nog vrij. De ouders hebben het Mystiek Christendom als levensovertuiging en kozen de Clonlare School in Michigan voor hun kinderen. Ze krijgen les via de computer. De rechter liet dat eerder nog toe vanwege de vrijheid van godsdienst en omdat er geen basisschool bestaat die bij de geloofsovertuiging past.
 
 
''Radio Nederland Wereldomroep'', nieuwsbericht 26 april 2012.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.